Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2011 09:48 - Небесната Царица
Автор: drd Категория: Други   
Прочетен: 2075 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 15.08.2011 11:49


Има една притча за "дървото което не дава плод" и в нея е тайната за задачата на пратениците вътре в човешкия род и тяхната роля за неговата успешна еволюция.Съществуват редица степени на активност и изява на посветените пратеници.Като започнем от пророците,апостолите,учениците,по-късно ръкоположените презвитери и епископи, та до наши дни, когато Свещеничеството има своята завършена и строга йерархична система.
Всички те са пратеници и служители на Бога.Всички са призвани и избрани да служат на другите.Защото няма служител на Бога, който да служи на себе си.Ако е такъв, тогава не е от Бога и за Бога.Състраданието на посветените дава възможност на много хора да започнат да мислят със сърцата си.Вибрацията на страдащата душа създава поле, върху което всички подобни вибрации у обикновените хора намират успокоение и утеха.Те отбелязват върху него (полето) своето вибрационно присъствие и така получават съчуствието, съпричастноста на посветения.Чрез Деава Мария всички майки на човешки души, имащи по съдба да изстрадат еволюцията на душата си,стават съпричастни, понеже, ТЯ, Душата на Дева Мария, е вибрирала на същото ниво.Дева Мария става основен създател и носител на това поле на състраданието.Майката на Бога става Страдащата Майка на Човечеството,устремено към духовно възвисяване и себежертва.
                                   НЕБЕСНАТА ЦАРИЦА
(стенопис в храма "Свети Дух" в Талашкин)
Небесният път преминава на високо.Тече опасната река на живота.По каменистите брегове загиват неумелите пътници - онези,които не могат да различат къде е доброто и къде - злото.
Замислила се Милосърдната Небесна Владетелка за тъмните пътници.Всеблага, Тя идва на помощ по трудните пътища.Иска да покрие с ясния Си покров всичката грешна човешка мъка.Иде от Светлия град.От най-красивата сред всички ангелски сили обител се издига Преблагата.Като Всесветица се приближава към брега на житейската река.Тази Владичица събира Светите кормчии и възнася молитви за човешкия род.
Ангелите са изумени от труда на Царицата.От крепоста им се литват потресени тълпи.В голям подвиг се утвърждават красиви, прекрасни сили.Пеят с тръбен глас Слава на своята Владичица.
Арахангелите се надигат иззад коравите стени.Херувими и Серафими обграждат Богородица.На тълпи се стремят към Нея Власти, Престоли и Господства.Създаващите тайната Начала се приближават.
Владичицата, ще предаде моленията им на Светия Дух, на Великия Господ.Моления на малките пътници за вразумяване, за посещение на Божиите пътища, за спасения, за защита, за всеопрощение.Подай Господи,Велики Душе.
Към Теб се издига голяма молба.Пречистото моление на Богородица.
Нека поднесем благодарност на нашата Застъпница.И ние да възвеличим Майката Божия:
"За теб се радва Благодатна всяка твар."











Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. feq - Честит празник, Доби!
15.08.2011 12:23
Да са живи и здрави твоите близки!
Благословена бъди!
фея
цитирай
2. drd - Честит да бъде и за теб феичка!
15.08.2011 13:15
Нека Небесната Царица пази светлината и обичта,които носиш в сърцето си и да ти помага да я разпръскваш все повече по света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drd
Категория: Други
Прочетен: 38493
Постинги: 7
Коментари: 23
Гласове: 295
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930